21-06-13

Nieuwsbrief 24 uren marathon voor Prinses Harte

LEES HIER DE LAATSTE NIEUWTJES IN VERBAND MET DE 24 UREN MARATHON:

nieuwsbrief 24uren Prinses Harte.pdf

 

Waar nog aan wordt gewerkt:

- naaiwinkels die zullen deelnemen aan de 24-uur

- vuurspuwers

- kubb- of kickertoernooi voor de mannelijke of vrouwelijke wederhelften

- kinderopvang

- volksspelen

- retro- optreden

-...

 

(met dank aan Lieven en Berit voor de eyeopeners annex frisse ideeën)

 

Heb je een idee om te sponsoren met centjes of materiaal (eten, drinken, optreden (je kent toevallig een artiest),...) contacteer ons dan ook gerust op prinsesharte@hotmail.com. Alvast enrom bedankt!

18-06-13

17 en 18 augustus 2013 - 24 uur stikmarathon

24 uren

stikmarathon voor

prinses Harte24uren.jpg24uren.jpg

Op zoek naar helpende handen, misschien wel die

van jou? 

Op 17 en 18 augustus organiseren we een 24 uren stikmarathon voor vzw Prinses Harte.

Prinses Harte was net zes geworden toen ze in januari na een veel te korte en ongelijke strijd het leven verloor ten gevolge van een hersentumor. Hartes mama wou graag iets doen om andere flinke jongens en meisjes die vechten tegen kanker ook een hart onder de riem te steken; een beetje troost en gezelligheid in de ziekenhuiskamers brengen.

Het idee ontstond om prinsessen- en ridderpakketten te maken, met daarin een knuffeldeken, een pop en een pyjama. Niet zomaar een pyjama, maar een kleurrijk exemplaar, waar alle buisjes tussen gestopt kunnen worden. Zoals een vriendin er één maakte voor Harte.

Meer lezen over het project kan hier. Lees ook dit mooie artikel op mechelenblogt.be.
 

Het plan “MARATHON”

Van 17 op 18 augustus willen we de klok rond werken om zo veel mogelijk pakketten af te werken. We willen daarvoor minstens 5 naaimachines 24 uur lang laten draaien. We starten om 11u op zaterdag 17 augustus om op zondag 18 augustus om 11 uur feestelijk af te sluiten.

We maken op die tijd pyjama's, dekentjes, poppenkleertjes, accessoires, ... Kortom naaiwerk in verschillende moeilijkheidsgraden, waaraan zowel beginnende als gevorderde naaisters kunnen meewerken.

We vormen voor de gelegenheid het Kranske in Muizen (bij Mechelen) om tot een retro-café/naaiatelier, en zorgen ook voor maaltijden, drank, en de nodige omkadering (café, winkeltje, bio- bingoavond, optreden, springkasteel,..).

 
Wat hebben we nog nodig?

Om die 5 naaimachines draaiende te houden, kunnen we nog helpende handen gebruiken! We zouden willen werken in shiften van 3 uur. Met een paar uur van je tijd, kan je ons al een stuk verder helpen! De blokken zien er als volgt uit:

11u-14u / 14u-17u / 17u-20u / 20u-23u / 23u-2u / 2u-5u / 5u-8u / 8u-11u


Wil je meedoen? Mail ons dan op prinsesharte@hotmail.com met de vermelding welk(e) blok(ken) jij graag komt helpen en of je het ziet zitten om met tricot te werken (voor de pyjama's), of wat jouw specialiteiten zijn?


Alvast heel erg bedankt!

Het Marathonteam (Elke, Ilse, Cindy, Leen, Leentje, Ann, Nathalie)

 

24uren.jpg24uren.jpg 

 

10-06-13

8 juni 2013 - Tuinconcert van Mira

mira.jpgVorige zaterdag was het dan zover, tuinconcert van Mira. Ik kreeg het cadeau van Johan, voor mijn verjaardag. Die valt immers vanaf nu in de zomer :-) Dat heb ik zo beslist; de echte datum - 17 januari - gaat nooit meer hetzelfde zijn. Ik was dit jaar jarig tussen twee van de meest vreselijke momenten uit mijn leven. 14 januari 2013 stierf ons Harteke, 19 januari was het haar begrafenis. Het is een beetje zoals Frieke het zei: "Kleine kistjes, dat zouden ze niet mogen maken". Vele mensen stuurden niets op mijn verjaardag - anders dan de andere jaren - en net daarom viel het ook zo hard op: die oorverdovende stilte van telefoontjes, sms- en, facebookers en kaartjes... Maar het was ook perfect te begrijpen. Hoe kan je een mama die haar dochter is verloren een gelukkige verjaardag wensen?... Je beleeft het ook wel in een roes, of eerder, je wordt 'geleefd' op zulke momenten.

Zaterdag kwamen Toon en tante Lieveke helpen met klaarzetten vanaf 15u. Omdat het toch ook een beetje voor ons Harteke was. Ik mocht (maar :-) 50 personen uitnodigen, dus koos ik ervoor de mensen uit te nodigen die heel erg dicht bij ons hebben gestaan de afgelopen maanden. Mensen dankzij wie ik al heel erg goed kan praten over wat gebeurd is... Mensen die meteen begrijpen als er iets niet goed gaat, die geen enkel woord van uitleg hoeven en vaak aan een blik of 1 woord weten hoe het staat. Bij wie ik ook soms lugubere grapjes mag maken,... Mensen die ook voor ons Harteke veel betekenden, mama's en papa's van vriendjes - sorry dat ik een schifting moest maken want eigenlijk zijn het er veel meer dan 50. Maar 't bracht ons ook op een idee: dit zouden we elk jaar moeten doen, in iemand zijn tuin, met mensen die mee het project dragen of steunen.

De vzw wordt ondersteund door veel vrijwilligers, Joos zei ergens dat het bijna een kleine KMO was. Zo gestructureerd ben ik niet, maar het is vooral fijn en hartverwarmend dat we al zover gekomen zijn dankzij al die mensen die het zomaar doen, voor Harte, voor ons...

We stoppen nu bijna met de kraampjes, het startbudget is groot genoeg om de pakketten te maken die bedoeld zijn voor januari 2014. Maar iedereen die op een of andere manier wil steunen, is zeer welkom.

Hierna een aantal sfeerfoto's van het tuinconcert: bedankt allemaal en voor diegenen die er niet bij konden, volgend jaar opnieuw zonder stop voor het aantal genodigden.

Zoen, L-ke xxx

demanvanmijnleven.jpgeregast2.jpgeregast3.jpgeregast5.jpgeregast8.jpgeregasten2.jpgeregasten3.jpginstalleren.jpg