21-06-13

Nieuwsbrief 24 uren marathon voor Prinses Harte

LEES HIER DE LAATSTE NIEUWTJES IN VERBAND MET DE 24 UREN MARATHON:

nieuwsbrief 24uren Prinses Harte.pdf

 

Waar nog aan wordt gewerkt:

- naaiwinkels die zullen deelnemen aan de 24-uur

- vuurspuwers

- kubb- of kickertoernooi voor de mannelijke of vrouwelijke wederhelften

- kinderopvang

- volksspelen

- retro- optreden

-...

 

(met dank aan Lieven en Berit voor de eyeopeners annex frisse ideeën)

 

Heb je een idee om te sponsoren met centjes of materiaal (eten, drinken, optreden (je kent toevallig een artiest),...) contacteer ons dan ook gerust op prinsesharte@hotmail.com. Alvast enrom bedankt!

18-06-13

17 en 18 augustus 2013 - 24 uur stikmarathon

24 uren

stikmarathon voor

prinses Harte24uren.jpg24uren.jpg

Op zoek naar helpende handen, misschien wel die

van jou? 

Op 17 en 18 augustus organiseren we een 24 uren stikmarathon voor vzw Prinses Harte.

Prinses Harte was net zes geworden toen ze in januari na een veel te korte en ongelijke strijd het leven verloor ten gevolge van een hersentumor. Hartes mama wou graag iets doen om andere flinke jongens en meisjes die vechten tegen kanker ook een hart onder de riem te steken; een beetje troost en gezelligheid in de ziekenhuiskamers brengen.

Het idee ontstond om prinsessen- en ridderpakketten te maken, met daarin een knuffeldeken, een pop en een pyjama. Niet zomaar een pyjama, maar een kleurrijk exemplaar, waar alle buisjes tussen gestopt kunnen worden. Zoals een vriendin er één maakte voor Harte.

Meer lezen over het project kan hier. Lees ook dit mooie artikel op mechelenblogt.be.
 

Het plan “MARATHON”

Van 17 op 18 augustus willen we de klok rond werken om zo veel mogelijk pakketten af te werken. We willen daarvoor minstens 5 naaimachines 24 uur lang laten draaien. We starten om 11u op zaterdag 17 augustus om op zondag 18 augustus om 11 uur feestelijk af te sluiten.

We maken op die tijd pyjama's, dekentjes, poppenkleertjes, accessoires, ... Kortom naaiwerk in verschillende moeilijkheidsgraden, waaraan zowel beginnende als gevorderde naaisters kunnen meewerken.

We vormen voor de gelegenheid het Kranske in Muizen (bij Mechelen) om tot een retro-café/naaiatelier, en zorgen ook voor maaltijden, drank, en de nodige omkadering (café, winkeltje, bio- bingoavond, optreden, springkasteel,..).

 
Wat hebben we nog nodig?

Om die 5 naaimachines draaiende te houden, kunnen we nog helpende handen gebruiken! We zouden willen werken in shiften van 3 uur. Met een paar uur van je tijd, kan je ons al een stuk verder helpen! De blokken zien er als volgt uit:

11u-14u / 14u-17u / 17u-20u / 20u-23u / 23u-2u / 2u-5u / 5u-8u / 8u-11u


Wil je meedoen? Mail ons dan op prinsesharte@hotmail.com met de vermelding welk(e) blok(ken) jij graag komt helpen en of je het ziet zitten om met tricot te werken (voor de pyjama's), of wat jouw specialiteiten zijn?


Alvast heel erg bedankt!

Het Marathonteam (Elke, Ilse, Cindy, Leen, Leentje, Ann, Nathalie)

 

24uren.jpg24uren.jpg