10-06-13

8 juni 2013 - Tuinconcert van Mira

mira.jpgVorige zaterdag was het dan zover, tuinconcert van Mira. Ik kreeg het cadeau van Johan, voor mijn verjaardag. Die valt immers vanaf nu in de zomer :-) Dat heb ik zo beslist; de echte datum - 17 januari - gaat nooit meer hetzelfde zijn. Ik was dit jaar jarig tussen twee van de meest vreselijke momenten uit mijn leven. 14 januari 2013 stierf ons Harteke, 19 januari was het haar begrafenis. Het is een beetje zoals Frieke het zei: "Kleine kistjes, dat zouden ze niet mogen maken". Vele mensen stuurden niets op mijn verjaardag - anders dan de andere jaren - en net daarom viel het ook zo hard op: die oorverdovende stilte van telefoontjes, sms- en, facebookers en kaartjes... Maar het was ook perfect te begrijpen. Hoe kan je een mama die haar dochter is verloren een gelukkige verjaardag wensen?... Je beleeft het ook wel in een roes, of eerder, je wordt 'geleefd' op zulke momenten.

Zaterdag kwamen Toon en tante Lieveke helpen met klaarzetten vanaf 15u. Omdat het toch ook een beetje voor ons Harteke was. Ik mocht (maar :-) 50 personen uitnodigen, dus koos ik ervoor de mensen uit te nodigen die heel erg dicht bij ons hebben gestaan de afgelopen maanden. Mensen dankzij wie ik al heel erg goed kan praten over wat gebeurd is... Mensen die meteen begrijpen als er iets niet goed gaat, die geen enkel woord van uitleg hoeven en vaak aan een blik of 1 woord weten hoe het staat. Bij wie ik ook soms lugubere grapjes mag maken,... Mensen die ook voor ons Harteke veel betekenden, mama's en papa's van vriendjes - sorry dat ik een schifting moest maken want eigenlijk zijn het er veel meer dan 50. Maar 't bracht ons ook op een idee: dit zouden we elk jaar moeten doen, in iemand zijn tuin, met mensen die mee het project dragen of steunen.

De vzw wordt ondersteund door veel vrijwilligers, Joos zei ergens dat het bijna een kleine KMO was. Zo gestructureerd ben ik niet, maar het is vooral fijn en hartverwarmend dat we al zover gekomen zijn dankzij al die mensen die het zomaar doen, voor Harte, voor ons...

We stoppen nu bijna met de kraampjes, het startbudget is groot genoeg om de pakketten te maken die bedoeld zijn voor januari 2014. Maar iedereen die op een of andere manier wil steunen, is zeer welkom.

Hierna een aantal sfeerfoto's van het tuinconcert: bedankt allemaal en voor diegenen die er niet bij konden, volgend jaar opnieuw zonder stop voor het aantal genodigden.

Zoen, L-ke xxx

demanvanmijnleven.jpgeregast2.jpgeregast3.jpgeregast5.jpgeregast8.jpgeregasten2.jpgeregasten3.jpginstalleren.jpg

 

De commentaren zijn gesloten.