06-05-13

De Winkelstraat en andere marktjes

 

2013-04-21 11.48.55.jpgOp 21 april mocht ik met een Prinses Hartestandje een plaatsje innemen van de organisatie (waarvoor nog steeds mijn grootste dank Ann Van Velthoven :-). De vzw is een feit, we hebben een naam, een organiserend bestuur (mama, papa, meter Lieveke en peter Toon), en zelfs een rekeningnummer en nu ook een eerste 'echte' markt. Normaal gezien kost zo'n standplaats echt wel wat geld, dat werd ons nu geschonken.

Ilse, Els (den Dubin :-), Toon, Cindy, Lieveke, Silke en ikzelf bemannen het standje. We verkopen koekjes en gedecopatchte dingen om de materialen voor de prinses Hartepakketten aan te kopen. Ik ben een beetje 'onwennig' want zo verkopen, dat zit toch niet echt in mijn genen. Ik schrik van een bekende die vrij 'emotieloos' mijn verhaal aanhoort en vervolgens niets koopt, val dan weer in pure verbazing wanneer een bekende van Toon een tweede keer iets komt kopen omdat 'het verhaal blijft plakken', of van die ex- collega van Johan die echt de tijd neemt om te luisteren, ik zou hen echt willen zoenen :-) voor de warmte en steun. Ook het feit dat er zoveel mensen komen en willen helpen,... zo schoon zijn die, van binnen (en van buiten ook hoor :-)...2013-04-21 16.20.50.jpg

Aan de marktjes ging wat voorbereiding vooraf: eerst een try out op een kleedjesverkoop bij Ellen waarbij ik merkte dat vooral de gedecopatchte hartendoosjes het erg goed deden. Daarna op het marktje waar ik mocht staan van de stad zelf, voor personeelsleden. Daar gingen de zakjes dan weer goed van de hand. Bedankt Ellen en collega's Evi en Lien die kwamen helpen. Toon verkoopt de koekjes ook op zijn toneelvoorstellingen, omdat ik de koekjes niet alleen rond krijg met onze veel te kleine (maar goede) oven, krijg ik hulp van vrijwilligers :-) Het resultaat ziet er na de eerste baksessie zo uit:

De koekjes worden gebakken door vrijwilligers en het inpakken en de knutsels ook. Buurvrouwen, vriendinnen, ons moeke, familie,... ik denk dat - als ik ze zou optellen - ik ongeveer aan 30 tot 40 man zou komen die helpen om ons project te verwezenlijken. Het resultaat van decoptachen ziet er ongeveer zo uit:  

de voorbereiding van de verkoop 2.JPGde voorbereiding van de verkoop.JPG

Er volgt nog meer: op het jaarlijkse feest van toneelkring Ik Dien mag ik ook een standje houden, evenals op de kwis van de Villa - de beste school van Mechelen en toevallig die van onze kids. Ik mag het kraampje opzetten, en spontaan heb ik daar ineens heel veel helpende handen van de kinderen van het vijfde en zesde die komen helpen op de kwis. Wij kwissen met Sofie en Geert (de mama en papa van Nora) en Elke (de mama van Dokus) en we worden flink 8ste van de 33 ploegen. En onze naam is Prinses Harte natuurlijk. Voor en na en tijdens de pauze beman ik het kraampje en spontaan komt er altijd wel iemand naast mij zitten. Het wordt het meest geslaagde kraampje van allemaal :-) 

Op het familiefeest van de Van Rompaeys (de kant van mijn moeke) doen vooral de spulletjes het goed. Het is altijd grappig om te zien wat er bij de ene aanslaat en bij de andere dan weer niet. We leren ervan, product branding bijna zeker?

Er volgt nog meer: op zondag 19 mei gaat het Naaikranske op de Bonte Foor de opbrengst schenken aan het Harteproject. Op https://www.facebook.com/BonteFoor vind je alle informatie: ALLEN DAARNAARTOE natuurlijk :-)

Momenteel zit in de pijplijn: een 24- uur stikken voor de pakketten van het Prinses Harteproject. Meer informatie volgt ongetwijfeld.

 de voorbereiding van de verkoop 3.JPG

Commentaren

Natuurlijk kopen de meesten om dit project en jullie te steunen maar tegelijkertijd maken jullie (en met 30 vrijwilligers ben je al even groot als een flinke KMO) ook echt mooie zaken. Vooral blijven doen!

Gepost door: Joos | 06-05-13

Reageren op dit commentaar

Hallo,
ik vernam daarnet via Sophie (die al voor prinses Harte vzw zal fietsen met haar gezin) dat jullie een 24-uur stikken organiseren en ik wil me alvast kandidaat stellen om mee te doen. Laat maar weten wat en hoe, en dan maak ik graag tijd vrij. Hoe sneller de concrete info op de blog gezet wordt, hoe meer andere stiksters ik nog kan engageren om ook mee te doen.
Groetjes,
Sofie

Gepost door: sofie | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.