26-02-13

De eerste pop door mezelf gemaakt - prinses Harte

Van Ilse kreeg ik het boek 'de poppen van tante Hilde'. Hiermee kon ik aan de slag. de inspiratiebron.JPG Lang geleden kreeg ik als cadeau van de Sint een naaimachientje. Ik heb daar toen wel wat mee gespeeld, maar ik was toch eerder een jongen in het spel: ravotten, in de bomen klimmen, me verkleden als cowboy,.... Barbiepoppen bijvoorbeeld vond ik alleen maar leuk om te kijken hoe ver je de armen en benen kon plooien, om de haren af te knippen...

Toen ik zwanger was van onze oudste zoon Tijl besloot ik een naaicursus te volgen, bij Mia en Chris in Duffel, samen met Els (Dubin). We zaten daar allebei met de naaimachines van onze mama's: geweldige zware machines maar nog in tiptop conditie. De basis- basis heb ik dus van daar: ik ben alleszins niet bang van 'de naaimachine', een Bentley in mijn geval.

De stof voor de blote pop ben ik gaan halen in de Nekkertex, ze is dikker dan bijvoorbeeld de stof van de lakens. De vulling, garen, patroonpapier komt ook van daar. Van Ilse kreeg ik heel wat stofjes en aan mijn zussen vroeg ik oude kledij die ze niet meer aandoen met een tof patroon voor de binnenkanten van de kleedjes. Ons Harteke had een echte zalige krollenbol. De wol daarvoor vinden was niet makkelijk. Uiteindelijk vond ik die in de Onze- Lieve- Vrouwestraat in Mechelen, nota bene bij de dochter van mijn allereerste verhuurster. Fantastische wol waarmee ik perfect het haar van ons Harte kan imiteren. Voor de gelaatsuitdrukking heb ik eerst een tekening gemaakt: de idee van het maken van een kinderboekje met prinses Harte in de hoofdrol zit nog altijd in mijn hoofd, misschien doe ik er nog wel iets mee. De kroon is gemaakt van de stof van een oude chique broek van me, bekleed met pareltjes uit ons Harteke haar pareldoos. Een grote mond - die altijd lacht, want zo was ons Harte - met een hartenkusje op de lippen. gezichtje prinses Hartepop (2).JPGAan de slag dan bij Ilse thuis op donderdagavond: lekker gezellig naaien en keuvelen. Meegenomen dat Ilse met mijn lievelingsneef getrouwd is, dan zien we elkaar wat vaker. Ilse geeft geweldige tips and trics :-). leren schoenen Hartepop.JPGomkeerbare handtas prinses Hartepop.JPGlabel.JPGElke prinsessenpop krijgt leren schoentjes, een omkeerbare handtas en uiteraard een prinses Hartelabel. Het leer komt van de geweldig professionele website Aduis en de labels komen van Goedgemerkt. Allemaal dingen waar ik vroeger - en veel mensen zullen het bevestigen - absoluut nooit mee bezig was.

Op deze manier ontstond de eerste prinses Hartepop die ik geschonken heb aan de klas van ons Harte. Het was een idee van Johan; sommige kindjes hadden het nog steeds een beetje moeilijk na de Krokusvakantie omdat Harte uit de klas was. Het geeft ons als ouders ook een goed gevoel iets voor de juf en de kindjes van de klas te kunnen doen. Hopelijk kunnen ze er wat troost en spel uithalen. Elke prinses Hartepop krijgt een omkeerbaar kleedje mee. Voor de klas maakte ik er twee zodanig dat ze eigenlijk 4 tenuetjes hebben. Veel plezier klasje :-)prinses Hartepop tenue 3 (3).JPGprinses Hartepop tenue 1 (7).JPG

prinses Hartepop tenue 4.JPG

prinses Hartepop tenue 2 (4).JPG

 

 

 

 

 

 

Ondertussen ben ik een beetje begonnen met bandwerk om te zien hoeveel 'blote poppen' er bijvoorbeeld uit 1 meter stof geraken: dat zijn er 6. blote poppen.JPG

 

 

 

Het volgende ontwerp zal voor de jongens zijn. Een stoere ridder zal het worden. Meer bericht hierover binnenkort.

 

Commentaren

Hey L-ke, echt een keimooi initiatief. Ik vind de pop ook best leuk. Ben eigenlijk al wel een beetje benieuwd naar de mannelijke versie van de pop. Hopelijk helpt het het klasje van Harte om een beetje het verdriet te verwerken. Nog steeds veel sterkte toegewenst.

Groetjes

Gepost door: Peggy Van Deyck | 26-02-13

Reageren op dit commentaar

doe zo voort elke! ik wil een harte en een ridderpop kopen.laat maar iets horen dikke steunende hartekus
Annick

Gepost door: annick | 26-02-13

Reageren op dit commentaar

Super mooi initiatief!!
De poppen zien er echt super leuk/mooi/tof/fantastisch/geweldig uit, ze gaan op heel wat gezichten een glimlach kunnen toveren!

Ik wens je heel veel succes toe.

Groetjes, Lyn

Gepost door: Lyn H | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

Ik heb prinses Harte gekend (werk in de kribbe) mijn kleinzoon Elias zit in Jennes groepje en mijn kleindochter Margot is bij de kruipertjes .... !
Ik wil ook heel graag een Prinses Harte-pop kopen ... ze zijn prachtig , net zoals de echte Prinses Harte , wat een prachtig initiatief....

Lieve Groetjes ,

marina

Gepost door: marina bornbergen | 27-02-13

Reageren op dit commentaar

Hallo Marina,

In eerste instantie was het niet de bedoeling dat ik er zou maken om te verkopen. Maar dat zal zeker komen. Naast jou zijn er ook nog anderen die de pop tof genoeg vinden om te kopen en zo ook het project te steunen.
Ik heb momenteel nog geen volledig zicht op hoeveel de pop in aanmaak kost (materiaal), als ik dat exact weet, zal ik het op de blog zetten. Als je een tijdje kan wachten, wil ik zeker een pop maken.
Je mag me altijd mailen op prinsesharte@hotmail.com

Groetjes,
Elke

Gepost door: Elke Du Bin | 06-03-13

Harte zal altijd 'aanwezig' zijn. Waar wij gaan, is ze mee in ons Hart. Deze poppen zijn maken Harte visueel aanwezig en dat kan alleen maar goed zijn .. voor ons hart en ons humeur.
Laat die Harte-poppen maar komen !

Dikke knuffel,
Pascale

Gepost door: Pascale P. | 02-03-13

Reageren op dit commentaar

heel knap gedaan, het zijn hele mooie poppen!
Las net jullie artikel in de krant en het is ontroerend en heel mooi!

Groetjes,
Sophie

Gepost door: De Troyer | 05-03-13

Reageren op dit commentaar

Beste,
ik wil heel graag 2 Hartes meisjespoppen kopen en 2 in de jongensversie? Waar kan ik hier voor terecht?
We kijken er al naar uit naar de Hartespoppen!
Veel moed en succes!

Gepost door: De Troyer Sophie | 05-03-13

Reageren op dit commentaar

Hallo Sophie,

In eerste instantie was het niet de bedoeling dat ik er zou maken om te verkopen. Maar dat zal zeker komen. Naast jou zijn er ook nog anderen die de pop tof genoeg vinden om te kopen en zo ook het project te steunen.
Ik heb momenteel nog geen volledig zicht op hoeveel de pop in aanmaak kost (materiaal), als ik dat exact weet, zal ik het op de blog zetten. Als je een tijdje kan wachten, wil ik zeker de poppen maken.
Je mag me altijd mailen op prinsesharte@hotmail.com

Groetjes,
Elke

Gepost door: Elke Du Bin | 06-03-13

Beste,

Chapeau, dat je dat voor jullie dochtertje Harte doen.
Ik vind dat een super mooie pop ik zou ze willen kopen
Ook een jongenspop waar kan ik dat vinden.
Veel sterkte
En een gelukkige gezond 2015.
Anita

Gepost door: Vermeulen Anita | 24-12-14

Het artikel ontroerde me enorm.
Wat een goed idee om een krantenartikel ervan te maken.
Ik sta zelf in het onderwijs.
Kan ik helpen om je initiatief hier te verspreiden?
Graag had er ook een paar van gekocht.
Veel, veel sterkte
Annie Roose

Gepost door: Annie Roose | 05-03-13

Reageren op dit commentaar

Hallo Annie,

In eerste instantie was het niet de bedoeling dat ik er maak om te verkopen. Maar dat zal zeker komen. Naast jou zijn er ook nog anderen die de pop tof genoeg vinden om te kopen en zo ook het project te steunen.
Ik zou er ook op handpopformaat kunnen maken om te gebruiken in de klas (ik weet natuurlijk niet hoe oud de kindjes in jouw klas zijn). Je mag me altijd mailen op prinsesharte@hotmail.com

Groetjes,
Elke

Gepost door: Elke Du Bin | 06-03-13

Lieve mevrouw,
We voelen innig met u mee, ook wij hebben rond die periode in het leven van onze zoon zo'n zwarte periode meegemaakt en begrijpen hoe ongelooflijk zwaar dit is.
Ik beWonder u enorm voor je kracht om door te gaan met het maken van het evenbeeld van je dochtertje! Het zal louterend werken en dat is de beste manier om er door te geraken. U moet er door, de twee andere kinderen hebben ook recht op een "normaal" leven hè, hoe.moeilijk dit ook is. En gelukkig kan je steunen op de papa, dat maakt jullie band onverbreekbaar, zelfs al heb je up en downs!
Lieve mama,papa,kindjes, het heengaan van Harte zal jullie gewoon samensmelten voor het leven, samen zijn jullie sterk door de liefde voor Harte, en zullen jullie terug van de eenvoudigste dingen in het leven kunnen genieten, geloof erin. Het vraagt tijd, veel tijd en veel moed, maar kijk vandaag schijnt de zon weer en ze geeft zoveel warmte.......

Gepost door: Greet | 05-03-13

Reageren op dit commentaar

Hallo Greet,

Bedankt voor al jouw troostende woorden.

Elke

Gepost door: Elke Du Bin | 06-03-13

Dag, intens veel respect heb ik voor uw kracht en moed om dit moeilijke gegeven om te zetten in zo'n mooi initiatief. ik las het vandaag in de krant en het raakte me diep, mede omdat ik zelf mijn man heb verloren aan een zelfde hersentumor na ook een zeer korte strijd van enkele weken. Ik wil graag poppen of koekjes kopen maar wellicht is het handiger om een gift over te maken op een bankrekening? graag hoor/ lees ik daarom een bankrekening zodat alle poppen naar de kindjes kunnen gaan.

Gepost door: Hanne | 05-03-13

Reageren op dit commentaar

Hallo Hanne,

Kan je me op prinsesharte@hotmail.com een mailtje sturen? Momenteel heb ik nog geen aparte rekening voor dit project (is in de maak), maar dan kunnen we er over mailen?

Veel liefs,
Elke, mama van Tijl, Harte en Jenne

Gepost door: Elke Du Bin | 06-03-13

Beste,

Ik begrijp wat jullie doormaken, ik heb op 5 mei 2012 men dochtertje van 3 jaar verloren aan een hersentumor, medulloblastoom. Daarom organiseren wij op 2 juni 2013 een motorrit tvv Kinderkankerfonds. Deze vertrekt in het PTI te Zottegem. Als jullie willen en als jullie het zien zitten mogen jullie, jullie popjes verkopen daar. Tenslotte gaan we beiden voor hetzelfde doel. Niemand hoeft het mee te maken om zijn of haar kind te moeten afgeven.

MVG
Kim De Temmerman

Gepost door: Kim | 12-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik ken jullie niet persoonlijk maar heb al veel over jullie gehoord. Eindeloos respect!! Omgaan met zo'n intens verdriet en verlies en toch de moed bij elkaar rapen om zo'n prachtig initiatief op poten te zetten. Zouden er jullie niet veel nadoen. Ik wil hoe dan ook op welke manier een steentje bijdragen aan dit project. Maar ik hoor wel alle details via mijn (werk)collega die me op de hoogte brengt. Hoe dan ook, nog heel veel sterkte. Ben er zeker van dat Harte het hierboven heeft getroffen met zo'n ouders en dat ze superfier is op jullie!

Mvg
Vanessa VC

Gepost door: Vanessa Van Cutsem | 13-03-13

Reageren op dit commentaar

Hey!
Echt leuk dat je zo'n mooie en toffe poppen maakt! Ze zijn leuk en ook best wel schattig. Ik heb jullie ook op 'iedereen beroemd' gezien. Echt super leuke poppen en schattig ook! Het is leuk dat je dat doet en er ook veel om geeft!! Nog veel sterkte! ;) Maak er nog veel bij... Ik ben er zeker van dat ze mooi gaan lukken!!!!! En ik ben ook al benieuwd naar de jongens versie.

Vele groetjes!! :)

P.S. Ik wil echt zo'n pop kopen! Ze lijken me super leuk! Leuk gedaan en doe zo voort!!

Gepost door: Dewi Kuipers | 27-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.